#

Kauppakeskus Pasaati

Keskuskatu 10
48100 Kotka

Kauppakeskus Pasaati
palvelee:

Arkisin 7–21
Lauantaisin 7–18
Sunnuntaisin 12–18
Osalla liikkeistä lyhyemmät aukioloajat.

Toriparkki mukana sähköautokokeilussa

 

Kotkan kaupunki on hakenut testaajia kehittämään yhteiskäytössä olevia sähköautoja. Kotkan kaupunki järjestää kaupunkiautokokeilun, jossa kaupunki luovuttaa 2-4 sähköautoansa iltaisin ja viikonloppuisin asukkaiden ja yritysten yhteiskäyttöön.

Kokeiluun haettiin mukaan yli 21-vuotiaita henkilöitä, joilla on vähintään B-tason ajokortti.

Kokeiluun osallistuva voi varata sähköautoja käyttöönsä OP Kulku -mobiilisovelluksella. Sovellus toimii myös avaimena autoihin. Autot löytyvät Kotkan keskustasta sovitulta parkkipaikalta ja ne myös palautetaan samaan paikkaan.

Pilotin aikana sähköauton vuokraaminen maksaa alustavan suunnitelman mukaan 8 euroa tunti ja 50 euroa 24 tuntia.

Maksut veloitetaan luottokortilta. Myös yritykset voivat vuokrata autoja käyttöönsä.

Palvelun mobiilisovellus toimii iOS- ja Android-puhelimissa. Palvelun käyttöönotto vaatii sopivien laitteiden lisäksi käyttäjän nimen, sähköpostin, puhelinnumeron sekä luottokorttitiedot.

Jos yritys haluaa osallistua pilottiin, yrityksen luottotiedot tai laskutustiedot vahvistetaan ennen palvelun käyttöönottoa.

Kotka haluaa aktivoida kaupunkilaisia osallistumaan Kotkan kaupunkiauto -palvelun kehittämiseen. Pilottiin osallistuvia pyydetään testaamaan, antamaan palautetta ja parantamaan palvelua.

Strattitapahtumassa käytiin läpi kokeilun eri vaiheet ja sen tarkemmat tavoitteet. Samalla ladattiin auton käyttöön liittyvä applikaatio. Tarvittaessa kokeiluryhmälle perustetaan facebook-ryhmä tai vastaava, jossa käyttäjät voivat saada ja jakaa tietoa.

Pilotissa ovat mukana myös Kotkan Energia ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK sekä kehitysyhtiö Cursor.

XAMK osallistuu kokeiluun käyttäjäkokemukseen liittyvällä tutkimuksella yhdessä OP palvelukehitysteamin kanssa. Tutkimuksessa selvitetään, miten käyttäjät kokevat palvelun ja miten kaupunkiautopalvelun kehittämistä kannattaisi jatkaa.

Kaikki ajankohtaiset